Ungdom i Innlandet trygt hjem

Fra og med natt til 26. desember kan ungdom i hele Innlandet komme seg trygt hjem om natten i helger og høytider.

- Dette er vår julegave til ungdommen. Ordningen starter natt til 26. desember og vil i alle fall vare ut 2021, sier Sjur Strand (Ap), som leder Innlandet fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

Tilbud til ungdom 15–21 år

Ungdom i Trysil er blant målgruppen for Trygt hjem. Trysil er på grønt nivå og avstanden mellom elevene er derfor innenfor smittevernreglene - Klikk for stort bildeUngdom i Trysil er blant målgruppen for Trygt hjem. Trysil er på grønt nivå og avstanden mellom elevene er derfor innenfor smittevernreglene Marit Nyhuus, Innlandet fylkeskommune Trygt hjem er et tilbud til ungdom mellom 15 og 21 år i Innlandet fylke.

Ordningen gjelder i følgende tidsrom:

• natt til lørdag og natt til søndag gjennom hele året
  • i forbindelse med høytider og spesielle arrangementer etter nærmere retningslinjer

Bestill før kl. 20

• Ungdom som ønsker å benytte seg av tilbudet må bestille taxi før klokka 20.
  • Det må være minst tre passasjerer som skal hjem til samme område.
  • I vanlige helger er egenandelen per person på 69 kroner. På røde dager i jula og andre høytider betaler hver passasjer 100 kroner. Resten dekkes av Innlandet fylkeskommune.

- I år er også Trygt hjem styrt av koronaen, men vi har tillit til at ungdommen forholder seg til regler for sosiale sammenkomster og at taxisjåføren styrer antall passasjerer i hver drosje. Vi er fornøyde med å ha tilbudet på plass, sier FTU-leder Strand.

Kjøring innen egen region

Innlandet er et stort fylke og det kan ikke kjøres over ubegrensete avstander. FTU har valgt å følge regioninndelingen som gjelder for fylket, slik at det i utgangspunktet kun kan kjøres mellom kommunene innenfor egen region.

Finn de ulike kjøreområdene (PDF, 114 kB)

- Det er tatt hensyn til at det noen steder er naturlig å gå litt utover egne grenser, sier Strand. Han understreker at FTU ønsker en god dialog med Ungdommens fylkesting for å vurdere om Trygt hjem fungerer etter hensikten.

Hvordan bestille?

Ungdom skal benytte seg av tilbudet om Trygt hjem må bestille taxi fra sentralen i den kommunen de skal hjem fra.

Finn riktig telefonnummer til drosje for hver kommune (PDF, 99 kB)

Les retningslinjene for Trygt-hjem ordningen (PDF, 110 kB)