Hildegard Johannessen blir ny rektor på Ringsaker vgs

Hildegard Johannessen, rektor på Storhamar vgs i Hamar, blir den nye rektoren på Ringsaker videregående skole.

Hildegard Johannessen - Klikk for stort bildeHildegard Johannessen, ny rektor ved Ringsaker vgs.Hildegard Johannessen har takket ja til stillingen som rektor ved Ringsaker videregående skole etter at nåværende rektor Kjell Åge Bjørsrud går av med pensjon

Johannessen kommer fra stillingen som rektor ved Storhamar videregående skole i Hamar, der hun har vært ansatt i 11 år.

Ringsaker videregående skole er en kombinert skole i Brumunddal med ca. 730 elever og 150 ansatte. Skolen har utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk, elektro og datateknologi, helse- og oppvekstfag, salg, service og reiseliv, teknologi og industrifag, samt studiespesialisering med 3 programområder.

Brumunddøl med lang fartstid som leder

58-åringen har tatt lærerutdanning på Blaker lærerhøyskole. I tillegg har hun tatt lederutdanning, blant annet det såkalte MPA-programmet som en en master i offentlig styring og ledelse. 

Hun har i tillegg til å være rektor på Storhamar, også vært rektor på Vea, Norges Grønne Fagskole i Moelv.

Når jeg nå forlater Storhamar videregående skole, er jeg stolt over å ha fått muligheten til å lede og være en del av det gode læringsfellesskapet ved skolen. Det har vært 11 flotte og innholdsrike år med gode kollegaer og flotte elever.

Gamle og nye bekjentskap

- Gjennom vårt lederfellesskap blant rektorene i Innlandet kjenner jeg Ringsaker videregående skole som en veldrevet skole, med en spennende kombinasjon av viktige programområder innenfor bransje og næringsliv og til høyere utdanning.

Hildegard Johannessen sier hun gleder seg til å bli kjent med ny skole, nye elever og kollegaer, og faglige satsinger. 

Jeg er glad for muligheten til å bli en del av det profesjonelle fellesskapet ved Ringsaker videregående skole, og ser frem til at vi sammen kan videreføre det gode arbeidet som er lagt ned.

- Hildegard  har lang erfaring som skoleleder og som rektor ved Storhamar vgs. Hun er en energisk og målrettet rektor som evner å sette retning og jobbe langsiktig. Hun er genuint opptatt av elevene og det å ha et velfungerende «lag» rundt dem.

- Jeg er trygg på at Hildegard vil bli en god rektor for ansatte og elever ved Ringsaker videregående skole, sier kompetanse- og tannhelsesjef Tore Gregersen.

Hildegard Johannessen tiltrer stillingen etter avtale.