Hamar-skolene på rødt nivå

Alle de videregående skolene i Hamar-regionen er tilbake på rødt nivå fra tirsdag 15. desember.

Koronavirus - Klikk for stort bilde Folkehelseinstituttet Skoler på rødt nivå

Disse fem skolene går alle over på rødt nivå fra 15. desember og fram til jul:

• Ringsaker vgs
  • Storhamar vgs
  • Stange vgs
  • Jønsberg vgs
  • Hamar katedralskole

Beslutningen er tatt sammen med kommuneoverlegene i Hamar-regionen, og innebærer en anbefaling om stor grad av hjemmeundervisning.

Fra før er Vinstra vidaregåande skule på rødt nivå, mens Sentrum videregående skole i Kongsvinger er tilbake på gult nivå fra mandag 14. desember.

Lillehammer fortsatt på gult

De øvrige videregående skolene i Innlandet er på gult nivå etter trafikklysmodellen til Utdanningsdirektoratet. Dette vurderes fortløpende.

Det betyr at Lillehammer videregående skole fortsatt er på gult. Kommuneoverlegen i Lillehammer sier foreløpig nei til å innføre rødt nivå ved skolens to avdelinger.

Men det er allerede utstrakt bruk av hjemmeundervisning ved skolen, som en konsekvens av at flere hundre elever og mange lærere er i karantene etter smitteutbruddet ved skolen.

Busser og tannklinikker

Det er fortsatt en generell anbefaling fra Folkehelseinstituttet om å bruke munnbind på bussene i områder med høyt smittepress og når det er vanskelig å holde god nok avstand.

Når det gjelder tannklinikkene, er det stengte venterom på tannklinikker i områder med høyt smittepress. Pasienter som berøres av dette, vil få beskjed.

Dette er trafikklysmodellen

Utdanningsdirektoratet har laget en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå som viser hvilke smitteverntiltak skolene skal følge.

Ved grønt nivå kan skoledagen organiseres som normalt.

Ved gult nivå kan hele avdelinger og skoleklasser regnes som en kohort. Skolene har likevel flere tiltak for å redusere kontakten og holde avstand mellom ansatte og elever.

Ved rødt nivå skal elevene deles inn i mindre grupper og kohorter, og det kan være nødvendig å begrense det fysiske oppmøtet.