Anbefaler munnbind på skolebussen

Fylkesmannen anbefaler at elever i videregående skole bruker munnbind på bussen.

Klikk for stort bilde Mostphotos Fylkesmannen skriver dette i en pressemelding søndag.

Fylkesmannen anbefaler munnbind på bussen fordi mange videregående-elever har skoleskyss over kommunegrensene.

Det vurderes fortløpende hvilke tiltak som er mulig å gjennomføre for å unngå trengsel på bussene. Det er begrenset med sjåfører, noe som gjør det krevende å legge om rutene.

Mange elever i videregående skole har skoleskyss over kommunegrensene, og Fylkeslegen har gjort en smittevernfaglig vurdering og anbefaler bruk av munnbind når tilstrekkelig avstand mellom passasjerene ikke kan opprettholdes på slik skyss.

For andre passasjerer gjelder nasjonale anbefalinger. Kommunene vurderer selv tiltak og anbefalinger innenfor egne kommunegrenser.

- Vi gjør det vi kan for at bussreisene skal være så trygge som mulig. Vi vil følge opp anbefalingen fra Fylkesmannen, forteller sikkerhets- og beredskapssjef Endre Hjelseth i Innlandet fylkeskommune.

Les hele pressmeldingen fra Fylkesmannen