Påbygging til generell studiekompetanse

Du kan ta ett år med full uke eller tre dager i uken med påbygging, avhengig av om du har fullført Vg2 eller Vg3.

Ettårig påbygging

Har du gjennomført Vg2 yrkesfag og ønsker deg en vei til generell studiekompetanse?
Du kan søke ettårig påbygging hvis du har bestått Vg2 yrkesfag.

• Du har muligheten til å søke mange ulike studier ved høgskoler og universitet etter endt løp.
  • Skolen tilbyr et bredt utvalg av valgfrie programfag; sosiologi og sosialantropologi, psykologi, biologi, internasjonal engelsk og rettslære.

Du kan oppnå generell studiekompetanse ved å fullføre og bestå Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter at du har:

• fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram eller
  • oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).
Fellesfag ettårig påbygging Vg3 Vg3
Norsk 10
Matematikk 5
Naturfag 3
Kroppsøving 2
Historie  5
Valgfritt programfag fra studiespesialiserende utdanningsprogram 5

Påbygg vg4 tre dager i uka

Ønsker du et effektivt og intenst opplæringsløp for å få generell studiekompetanse?
påbygg tre dager i uka, Vg4, kan du søke etter bestått Vg3 eller fått fag-/svennebrev.

• Du har fagene norsk, matematikk, naturfag og historie.
  • Opplæringen foregår over ett vanlig skoleår, med tre dager skole i uka.
  • Med påbygg vg4 har du ikke gym eller valgfag
  • Når du har bestått, får du et kompetansebevis som gir deg generell studiekompetanse.
  • Med generell studiekompetanse har muligheten til å søke mange ulike studier ved høgskoler og universiteter.